Paramaribotickets.nl

Informatie aanvraag toeristenkaart, visum of PSA Suriname

Entry Fee (toegangsbewijs) voor Suriname

Per 01 oktober 2022 zal de Entry Fee voucher (toegangsbewijs) niet meer bij aankomst in Suriname kunnen worden aangeschaft. Dit betekent dat elke reiziger voorafgaand aan het vertrek naar Suriname in het bezit dient te zijn van de Entry Fee voucher c.q. het online verkregen toegangsbewijs.

Per 01 juli 2022 is in werking getreden de unilaterale (eenzijdige) visumafschaffing voor staatsburgers van alle landen en de introductie van de Entry Fee.
Dit betekent dat u "Entry Fee voucher" ook wel genoemd een "toegangsbewijs" nodig heeft om naar Suriname af te reizen voor vakantie en familiebezoek. Een visum is dus niet meer nodig, maar wel een toegangsbewijs.
Bezoek de "Website Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam" om te lezen hoe u het toegangsbewijs aanvraagt en wie het wel/niet nodig heeft.
Visumvrij reizen vanaf 01 oktober 2021 voor personen geboren in Suriname
Per 01 oktober 2021 zullen personen die geboren zijn op het grondgebied van de Republiek Suriname en thans in het bezit zijn van een andere dan de Surinaamse nationaliteit, op vertoon van een geldig paspoort, het grondgebied van Suriname visumvrij mogen betreden voor een verblijf van maximaal 6 (zes) maanden.
Opmerking: Het paspoort van degene die visumvrij wenst te reizen conform het hierboven gestelde, mag op de datum van het vertrek niet minder dan 6 (zes) maanden geldig zijn. (Bron: Consulaat-Generaal van de Republiek Suriname in Amsterdam, Nederland - 21 september 2021 - Wijzigingen voorbehouden)
Bekendmaking E-Visum/Toeristenkaart Check deze informatie van het Surinaams Consulaat.

Wij adviseren u alleen via deze website de aanvraag in te dienen:
https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/home/index

Attentie:
Er zijn betrouwbare bureaus die voor u bemiddelen, maar er zijn ook misleidende websites. De E-toeristenkaart en het E-visum (2-3 mnd.) kosten tussen de 50-60 euro wanneer u de aanvraag indient via VFS global; u betaalt pas bij de afronding van de aanvraag via iDeal of met een credit card.

Support desk/Klantenservice:
Voor vragen, suggesties, klachten of informatie, neemt gerust contact op tussen 06:00 - 18:00. De VFS medewerkers helpen u graag. Tel: +1 929 214 1755 (VS) of +31 203 690 855 (Nederland) of +597 473822 (Suriname) of e-mail naar info.suriname@vfshelpline.com

Informatiefolder:

GebruiksovereenkomstPrivacybeleidCopyright 2023 by Nova Tours
Back To Top